Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Voorst vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Voorst? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina verstrekken we veel info over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Voorst!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-voorst-7383

Vloerverwarming laten leggen in Voorst

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Met die beslissing heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan adviseren we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld gang, keuken, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, badkamer. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het type installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen types zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. In specifieke gevallen zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als PVC, parket, tegels, laminaat, tapijt, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Voorst eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon bieden wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Oude IJsselstreek en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Voorst

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In de lijst hierna bieden we bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Voorst.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Bosch, Nefit, ATAG, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Danfoss, Technea, e-Heat, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Voorst

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Voorst

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Voorst.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een voordelige manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Voorst liggen tussen de €1200,00 – €2000,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei zaken. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige aspecten die prijsbepalend zijn: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Voorst (update vrijdag, 12 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €720€770 – €810
20 – 25 m2€825 – €1325€1125 – €1600
50 m2€2325 – €2825€2550 – €3250
65 m2€3800 – €4375€4200 – €4800
85 m2 +€5250 – €5800€5675 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, thermostaat, wapening, draadmatten, pompschakelaar, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Advies: meerdere vloertypes zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna bekijk je overzichtelijk aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Voorst? In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Loenen, Wilp en Lieren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Oude IJsselstreek kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.oude-ijsselstreek.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Voorst?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €825 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.250 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het gewenste systeem (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het soort systeem, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Middels dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Voorst, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7083, 7383.

Plaats een reactie