Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Etten vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Etten? Dit is een comfortabele verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website verstrekken we alles over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Etten!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-etten-7075

Vloerverwarming laten leggen in Etten

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Zo heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder omlijnen we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de gang, woonkamer, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, toilet. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen keuzes zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In specifieke gevallen is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, tegels, laminaat, vinyl, PVC, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Etten zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om adresgegevens, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon sturen wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Oude IJsselstreek en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming vakmannen regio Etten

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. Hieronder bieden we handige informatie over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Etten.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Relatief snel te leggen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit, AWB, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Magnum, e-Heat, Warmup, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Etten

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Etten

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Etten.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een duurzame manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Etten schommelen tussen de €1150,00 tot €1900,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van velerlei zaken. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige keuzes die prijsbepalend zijn: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de tabel hieronder vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Etten (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€750 – €790
20 m2€875 – €1300€1000 – €1550
50 m2€2225 – €2800€2625 – €3350
70 m2€3775 – €4450€4000 – €4750
85 – 90 m2€5225 – €5725€5575 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, wapening, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Tip: diverse types geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna bekijk je een toelichting / aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Etten? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Sinderen, Varsselder en Silvolde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Oude IJsselstreek ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.oude-ijsselstreek.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Etten?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €725 voor 15 m2 tot zo’n €5.500 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het gekozen model (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het geselecteerde systeem, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Etten, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7075.

Plaats een reactie