Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ulft vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Ulft? Het is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten ontdek je uitgebreide informatie over de diverse typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ulft!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-ulft-7071

Vloerverwarming laten leggen in Ulft

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Daardoor ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld keuken, berging / schuur, woonkamer, gang, badkamer, toilet. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire systemen zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. Soms is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, vinyl, linoleum, laminaat, tapijt, tegels. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Ulft vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Per mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Oude IJsselstreek en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van bekende vloerverwarming experts regio Ulft

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem hangt af van een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming check je aanvullende info over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Ulft.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas, ATAG, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Danfoss, Therminon, Technea, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Ulft

De elektrische variant werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Ulft

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Ulft.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een slimme wijze warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ulft schommelen tussen de €1100,00 tot €1925,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van veel facetten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve factoren die de prijzen bepalen: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ulft (update vrijdag, 12 april 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €740€765 – €780
20 – 25 m2€825 – €1275€975 – €1600
40 – 50 m2€2350 – €2800€2625 – €3225
65 – 70 m2€3725 – €4375€4200 – €4900
80 – 85 m2€5100 – €5725€5725 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, wapening, draadmatten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Disclaimer: diverse soorten hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder vind je stapsgewijs extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ulft? In het onderstaande overzicht check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Silvolde, Etten en Terborg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Oude IJsselstreek is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.oude-ijsselstreek.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Ulft?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €725 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.100 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het type model (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het type model, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ulft, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7070, 7071.

Plaats een reactie