Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gendringen vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Gendringen? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site ontdek je praktische informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gendringen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-gendringen-7080

Vloerverwarming laten leggen in Gendringen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Met een professional weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de woonkamer, slaapkamer, badkamer, gang, keuken, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare soorten zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In specifieke gevallen zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tegels, laminaat, tapijt, PVC, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Gendringen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post bieden wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Oude IJsselstreek en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming vakmannen regio Gendringen

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het volgende schema check je aanvullende informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Gendringen.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder risico op barsten.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Intergas, ATAG, Remeha, Bosch.

Natbouw-systemen

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Danfoss, Technea, WTH, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Gendringen

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Gendringen

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Gendringen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Gendringen liggen tussen de €1200,00 tot €2500,00. De definitieve prijzen komen tot stand door diverse werkzaamheden. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gendringen (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€750 – €810
20 – 25 m2€950 – €1275€950 – €1475
40 – 50 m2€2325 – €2900€2700 – €3250
60 – 70 m2€3725 – €4450€4125 – €4725
80 – 90 m2€5175 – €5775€5700 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, verdeler, wapening, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Disclaimer: enkele vloeren zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder bekijk je een toelichting / meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gendringen? In het schema hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Netterden, Breedenbroek en Varsselder.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Oude IJsselstreek kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.oude-ijsselstreek.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Gendringen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.200 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.600 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het gekozen product (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gendringen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7071, 7080, 7081.

Plaats een reactie