Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Varsseveld vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Varsseveld? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten lees je bruikbare informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Varsseveld!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-varsseveld-7051

Vloerverwarming laten leggen in Varsseveld

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Zodoende is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder vertellen we je kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld toilet, slaapkamer, keuken, badkamer, woonkamer, berging / schuur. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende producten zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. Soms is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, linoleum, tapijt, vinyl, parket, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Varsseveld zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief ontvang jij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Oude IJsselstreek en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Varsseveld

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is onderhevig aan diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok vind je meer over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Varsseveld.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Relatief snel te leggen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Vaillant, ATAG, AWB, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Therminon, Warmup, e-Heat, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Varsseveld

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Varsseveld

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Varsseveld.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Varsseveld liggen tussen de €1175,00 – €2450,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante onderdelen die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Varsseveld (update woensdag, 24 april 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €730€775 – €800
25 m2€800 – €1300€1000 – €1650
50 m2€2350 – €2750€2625 – €3300
60 – 65 m2€3750 – €4500€4025 – €4800
80 m2 +€5100 – €5800€5700 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Tip: enkele constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of showroom. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna verstrekken we overzichtelijk de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Varsseveld? In het schema hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Braamt, Westendorp en Vethuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Oude IJsselstreek is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.oude-ijsselstreek.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Varsseveld?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.250 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €6.300 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het type installatie (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het soort model, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Varsseveld, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7050, 7051.

Plaats een reactie