Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heelweg vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Heelweg? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten vertellen we je alles over de beschikbare vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Heelweg!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-heelweg-7055

Vloerverwarming laten leggen in Heelweg

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Met een professional is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan verhelderen we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld toilet, slaapkamer, gang, keuken, berging / schuur, woonkamer. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Bekende keuzes zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, parket, tapijt, PVC, vinyl, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Heelweg zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals het adres van de woning, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief ontvang je offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Oude IJsselstreek en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming installateurs omgeving Heelweg

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem hangt af van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming delen we aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Heelweg.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Intergas, ATAG, Nefit, Vaillant.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Warmup, Danfoss, e-Heat, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Heelweg

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Heelweg

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Heelweg.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een goedkope manier verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Heelweg liggen rond de €1200,00 – €2125,00. De definitieve prijzen worden bepaald door diverse zaken. Boven alles maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere factoren die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heelweg (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €725€760 – €790
25 m2€850 – €1350€1025 – €1450
40 – 50 m2€2225 – €2900€2625 – €3200
60 m2€3850 – €4475€4025 – €4900
80 – 90 m2€5150 – €5800€5550 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, wapening, noppenplaten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Tip: enkele vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna delen we in het kort aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heelweg? In het gedeelte hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Varsseveld, Terborg en Wijnbergen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Oude IJsselstreek heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.oude-ijsselstreek.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Heelweg?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.225 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.050 voor 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het soort installatie (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heelweg, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als snelste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7055.

Plaats een reactie