Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sinderen vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Sinderen? Dit is een verwarmingstype die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten vertellen we je handige informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sinderen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-sinderen-7065

Vloerverwarming laten leggen in Sinderen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de keuken, gang, woonkamer, toilet, slaapkamer, badkamer. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tegels, linoleum, vinyl, PVC, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Sinderen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post krijg jij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Oude IJsselstreek en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming specialisten regio Sinderen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. Hieronder bieden we details over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Sinderen.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Vaillant, ATAG, Bosch, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, e-Heat, Magnum, Technea, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Sinderen

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Sinderen

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Sinderen.

 • Snelle en praktische methode.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een slimme manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sinderen komen uit tussen de €1225,00 tot €2400,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal onderdelen. Ten eerste is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sinderen (update maandag, 22 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €725€750 – €785
25 m2€800 – €1325€1050 – €1475
40 – 45 m2€2350 – €2750€2650 – €3275
65 – 70 m2€3775 – €4450€4100 – €4875
85 – 90 m2€5200 – €5675€5675 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Let op: diverse types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een expert of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder delen we een toelichting / praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sinderen? In het onderstaande overzicht vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Terborg, Ulft en Heelweg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Oude IJsselstreek is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.oude-ijsselstreek.nl). Voor groene installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Sinderen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.200 voor 10 m2 tot zeker €6.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het type systeem (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het soort systeem, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sinderen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7065.

Plaats een reactie