Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Langbroek vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Langbroek? Dit is een vorm van centrale verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Langbroek!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-langbroek-3947

Vloerverwarming laten leggen in Langbroek

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Op die manier ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan keuken, badkamer, toilet, berging / schuur, woonkamer, gang. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste keuzes zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tegels, linoleum, laminaat, vinyl, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Langbroek vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail krijg jij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Wijk bij Duurstede en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming experts nabij Langbroek

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In de lijst hierna bieden we meer over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Langbroek.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, ATAG, Nefit, Remeha, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Danfoss, WTH, Magnum, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Langbroek

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Langbroek

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Langbroek.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een duurzame manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Langbroek kost globaal gezien tussen de €1125,00 – €2175,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen. Boven alles wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante zaken die prijsbepalend zijn: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Langbroek (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€755 – €795
20 – 25 m2€850 – €1225€1100 – €1450
45 m2€2250 – €2900€2675 – €3375
70 m2€3700 – €4425€4050 – €4875
80 – 90 m2€5250 – €5650€5600 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: diverse vloeren geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave delen we in het kort extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Langbroek? Onderstaand delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Doorn, Maarn en Elst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Wijk bij Duurstede bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.wijkbijduurstede.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Langbroek?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.300 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.250 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het geselecteerde systeem (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het soort model, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Langbroek, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3947.

Plaats een reactie