Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westendorp vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Westendorp? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten check je alles over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Westendorp!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-westendorp-7054

Vloerverwarming laten leggen in Westendorp

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. In dat geval is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder vertellen we je in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan keuken, badkamer, woonkamer, berging / schuur, toilet, gang. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende systemen zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of vloerafwerking als tegels, PVC, parket, laminaat, tapijt, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Westendorp zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Oude IJsselstreek en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming specialisten nabij Westendorp

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem is afhankelijk van jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna vind je bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Westendorp.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Nefit, Bosch, AWB, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, WTH, Danfoss, Warmup, e-Heat0Westendorp

  Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Westendorp

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Westendorp.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Westendorp variëren tussen de €1225,00 tot €2425,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van verschillende zaken. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke factoren die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de lijst hierna vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westendorp (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €720€765 – €800
20 – 25 m2€825 – €1200€1150 – €1600
40 m2€2225 – €2850€2700 – €3350
60 – 70 m2€3725 – €4475€4150 – €4700
80 m2 +€5150 – €5650€5750 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, wapening, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar en uurloon (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Advies: meerdere vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een professional of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de opsomming hieronder delen we overzichtelijk praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westendorp? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Wijnbergen, Heelweg en Braamt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Oude IJsselstreek bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.oude-ijsselstreek.nl). Voor duurzamere producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Westendorp?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €750 voor 15 m2 tot om en nabij de €6.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het gewenste model (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het type product, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westendorp, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7054.

Plaats een reactie