Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Breedenbroek vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Breedenbroek? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal vertellen we je bruikbare informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Breedenbroek!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-breedenbroek-7084

Vloerverwarming laten leggen in Breedenbroek

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Daardoor weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder vertellen we je in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, woonkamer, badkamer, gang, toilet, berging / schuur. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste systemen zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. Soms zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of vloerafwerking als PVC, tegels, parket, tapijt, linoleum, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Breedenbroek alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief delen wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Oude IJsselstreek en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Breedenbroek

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema bieden we meer info over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Breedenbroek.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Intergas, Bosch, Vaillant, ATAG.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Warmup, WTH, Magnum, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Breedenbroek

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Breedenbroek

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Breedenbroek.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Breedenbroek variëren tussen de €1050,00 tot €2450,00. De geldende tarieven komen tot stand door meerdere onderdelen. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Breedenbroek (update zondag, 21 april 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €735€760 – €790
20 m2€825 – €1225€975 – €1450
45 – 50 m2€2350 – €2775€2550 – €3200
65 – 70 m2€3725 – €4400€4100 – €4900
80 – 85 m2€5225 – €5725€5525 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, wapening, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Tip: meerdere constructies geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand vind je in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Breedenbroek? Hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Megchelen, Dinxperlo en Netterden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Oude IJsselstreek kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.oude-ijsselstreek.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Breedenbroek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €800 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €6.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het soort installatie (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het soort systeem, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Middels vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Breedenbroek, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7084.

Plaats een reactie