Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Silvolde vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Silvolde? Vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site delen we bruikbare informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Silvolde!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-silvolde-7064

Vloerverwarming laten leggen in Silvolde

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. In dat geval weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld badkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken, gang, slaapkamer. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, tegels, laminaat, linoleum, parket, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Silvolde zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief sturen we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Oude IJsselstreek en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming installatiebedrijven nabij Silvolde

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In het volgende schema vertellen we aanvullende info over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Silvolde.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Intergas, ATAG, Remeha, AWB.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Therminon, WTH, e-Heat, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Silvolde

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Silvolde

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Silvolde.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw woning op een innovatieve manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Silvolde kost globaal gezien tussen de €1225,00 tot €1850,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van allemaal factoren. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Silvolde (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €725€760 – €795
20 – 25 m2€925 – €1350€1150 – €1450
50 m2€2275 – €2750€2550 – €3250
60 – 65 m2€3850 – €4400€4075 – €4700
80 – 85 m2€5150 – €5725€5625 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, wapening, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Notitie: diverse vloeren hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of winkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand lees je een toelichting / extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Silvolde? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Heelweg, Sinderen en Westendorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Oude IJsselstreek bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.oude-ijsselstreek.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Silvolde?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.150 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.700 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het type model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het type installatie, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Silvolde, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7064.

Plaats een reactie