Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Numansdorp vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Numansdorp? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal vertellen we je praktische informatie over de populaire soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Numansdorp!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-numansdorp-3281

Vloerverwarming laten leggen in Numansdorp

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Daardoor ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan omlijnen we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de berging / schuur, badkamer, toilet, slaapkamer, woonkamer, keuken. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare systemen zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, vinyl, laminaat, tapijt, linoleum, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Numansdorp zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail ontvang jij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Hoeksche Waard en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming experts regio Numansdorp

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze komt tot stand door een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In de lijst hierna vind je aanvullende details over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Numansdorp.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Nefit, ATAG, AWB, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, e-Heat, WTH, Technea, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Numansdorp

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Numansdorp

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Numansdorp.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een duurzame manier op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Numansdorp schommelen tussen de €1200,00 tot €2400,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei werkzaamheden. Boven alles maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele factoren die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de volgende weergave tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Numansdorp (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€760 – €810
20 m2€850 – €1225€1000 – €1475
50 m2€2325 – €2850€2550 – €3350
60 m2€3725 – €4425€4050 – €4850
85 m2 +€5225 – €5750€5650 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, verdeler, wapening en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: meerdere constructies geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand check je samengevat praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Numansdorp? In de tabel hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Westmaas, Zuid-Beijerland en Mijnsheerenland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Hoeksche Waard bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehw.nl). Voor verduurzaming producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Numansdorp?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.225 voor 10-15 m2 tot zeker €6.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het type systeem (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het type installatie, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Numansdorp, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3280, 3281.

Plaats een reactie