Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zuid-Beijerland vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Zuid-Beijerland? Het is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten bieden wij nuttige informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zuid-Beijerland!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-zuid-beijerland-3284

Vloerverwarming laten leggen in Zuid-Beijerland

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld keuken, toilet, woonkamer, gang, badkamer, berging / schuur. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende systemen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, parket, tapijt, vinyl, tegels, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Zuid-Beijerland eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon krijg je een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Hoeksche Waard en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming experts omgeving Zuid-Beijerland

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema delen we nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Zuid-Beijerland.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, AWB, Nefit, Vaillant, Intergas.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, WTH, Therminon, Danfoss, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Zuid-Beijerland

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Zuid-Beijerland

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Zuid-Beijerland.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zuid-Beijerland liggen tussen de €1050,00 – €2500,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door diverse zaken. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort installatie, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zuid-Beijerland (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €735€760 – €810
20 m2€825 – €1325€1050 – €1600
50 m2€2250 – €2875€2550 – €3400
65 – 70 m2€3850 – €4400€4125 – €4875
80 – 90 m2€5200 – €5775€5725 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, verdeler, draadmatten, noppenplaten en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Notitie: diverse vloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder lees je kort en bondig aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zuid-Beijerland? In het onderstaande overzicht vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Heinenoord, Klaaswaal en Westmaas.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Hoeksche Waard bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehw.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Zuid-Beijerland?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €925 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het gewenste systeem (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het gekozen systeem, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zuid-Beijerland, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Ten eerste kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3284.

Plaats een reactie