Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Goudswaard vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Goudswaard? Het is een verwarmingstype die in de vloer is gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal verstrekken we bruikbare informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Goudswaard!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-goudswaard-3267

Vloerverwarming laten leggen in Goudswaard

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Door die keuze heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de gang, keuken, badkamer, berging / schuur, toilet, woonkamer. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende soorten zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, vinyl, PVC, tegels, tapijt, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Goudswaard zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief delen we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hoeksche Waard en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming installateurs omgeving Goudswaard

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok tref je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Goudswaard.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Vaillant, Nefit, ATAG, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Warmup, Magnum, e-Heat, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Goudswaard

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Goudswaard

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Goudswaard.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Goudswaard schommelen tussen de €1150,00 tot €2425,00. De exacte kosten hangen af van meerdere zaken. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele zaken die de prijs bepalen: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, de legwijze en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Goudswaard (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€750 – €800
20 m2€825 – €1275€1125 – €1450
40 – 45 m2€2200 – €2825€2650 – €3300
65 – 70 m2€3725 – €4350€4000 – €4850
85 m2 +€5100 – €5700€5650 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, draadmatten, verdeler, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Notitie: bepaalde vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand check je kort en bondig aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Goudswaard? Onderstaand vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Nieuw-Beijerland, Mijnsheerenland en Oud-Beijerland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Hoeksche Waard kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehw.nl). Voor duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Goudswaard?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.050 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.650 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het soort installatie (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het type product, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Goudswaard, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3267.

Plaats een reactie