Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming s-Gravendeel vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in s-Gravendeel? Dit is een comfortabele verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform check je handige informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in s-Gravendeel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-s-gravendeel-3295

Vloerverwarming laten leggen in s-Gravendeel

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. In die situatie is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de berging / schuur, badkamer, toilet, keuken, woonkamer, slaapkamer. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende keuzes zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, laminaat, linoleum, tegels, parket, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in s-Gravendeel vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail ontvang je 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Hoeksche Waard en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming specialisten nabij s-Gravendeel

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In de volgende bullets bieden we nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in s-Gravendeel.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minder risico op barsten.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, ATAG, Nefit, Vaillant, Remeha.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Danfoss, Technea, Warmup, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in s-Gravendeel

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in s-Gravendeel

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in s-Gravendeel.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in s-Gravendeel schommelen tussen de €1300,00 tot €2475,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door allemaal facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in s-Gravendeel (update maandag, 27 mei 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€770 – €780
20 – 25 m2€900 – €1200€1150 – €1625
45 m2€2200 – €2825€2550 – €3400
60 – 70 m2€3725 – €4350€4125 – €4825
80 – 85 m2€5225 – €5725€5750 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: diverse constructies werken minder goed. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand tref je stapsgewijs de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in s-Gravendeel? In het schema hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Strijensas, Puttershoek en Strijen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Hoeksche Waard ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehw.nl). Voor duurzamere producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in s-Gravendeel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.375 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €6.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het geselecteerde product (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het soort model, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in s-Gravendeel, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3295.

Plaats een reactie