Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Klaaswaal vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Klaaswaal? Dit is een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Klaaswaal!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-klaaswaal-3286

Vloerverwarming laten leggen in Klaaswaal

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Zodoende weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan delen we stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan badkamer, keuken, gang, berging / schuur, toilet, slaapkamer. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen producten zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In kleinere huisjes kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een standaard dekvloer of vloerafwerking als linoleum, vinyl, laminaat, parket, tapijt, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Klaaswaal vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan het adres van de woning, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post ontvang je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Hoeksche Waard en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming vakmannen regio Klaaswaal

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en budget. In het volgende schema bieden we bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. In situaties als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Klaaswaal.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Remeha, Intergas, AWB, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, WTH, e-Heat, Magnum, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Klaaswaal

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Klaaswaal

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Klaaswaal.

 • Snelle en praktische methode.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Klaaswaal kost globaal gezien tussen de €1025,00 tot €2125,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van meerdere werkzaamheden. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige zaken die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Klaaswaal (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €735€770 – €795
25 m2€825 – €1300€1100 – €1525
45 m2€2275 – €2775€2500 – €3250
70 m2€3800 – €4425€4000 – €4725
80 m2 +€5250 – €5700€5725 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Advies: bepaalde vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna vind je een toelichting / de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Klaaswaal? Onderstaand vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Numansdorp, Strijen en Heinenoord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hoeksche Waard is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehw.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Klaaswaal?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €775 voor 15 m2 tot wel €5.400 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het gewenste product (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het type model, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Klaaswaal, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3286.

Plaats een reactie