Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuw-Beijerland vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Nieuw-Beijerland? Vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je alles over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuw-Beijerland!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-nieuw-beijerland-3264

Vloerverwarming laten leggen in Nieuw-Beijerland

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan adviseren we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de gang, berging / schuur, badkamer, keuken, toilet, slaapkamer. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende types zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. Doorgaans kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, linoleum, parket, vinyl, tegels, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Nieuw-Beijerland vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om je woonadres, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post bieden wij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hoeksche Waard en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Nieuw-Beijerland

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is heeft te maken met allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming check je meer info over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Nieuw-Beijerland.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit, ATAG, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Technea, Therminon, Magnum, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Nieuw-Beijerland

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Nieuw-Beijerland

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuw-Beijerland.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuw-Beijerland variëren tussen de €1200,00 – €2225,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse facetten. Ten eerste is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuw-Beijerland (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €740€750 – €810
20 m2€925 – €1250€1025 – €1625
40 – 50 m2€2325 – €2750€2625 – €3300
65 m2€3775 – €4450€4175 – €4725
80 m2 +€5200 – €5750€5600 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, draadmatten, wapening, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: enkele soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave bieden we kort en bondig praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuw-Beijerland? In het onderstaande overzicht tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Den Bommel, Piershil en Oude-Tonge.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Hoeksche Waard is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehw.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Nieuw-Beijerland?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.000 voor 15 m2 oplopend tot €6.100 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het soort installatie (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het geselecteerde model, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuw-Beijerland, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3264.

Plaats een reactie