Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Puttershoek vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Puttershoek? Vloerverwarming betreft een type verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina vind je alles over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Puttershoek!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-puttershoek-3297

Vloerverwarming laten leggen in Puttershoek

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Door die keuze is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, keuken, toilet, berging / schuur, woonkamer, gang. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare installaties zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, linoleum, tapijt, tegels, parket, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Puttershoek alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon ontvang jij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Hoeksche Waard en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming vakmannen regio Puttershoek

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze komt tot stand door velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In het onderstaande blok vertellen we bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Puttershoek.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, ATAG, Intergas, Vaillant, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Danfoss, Therminon, Warmup, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Puttershoek

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Puttershoek

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Puttershoek.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Puttershoek komen uit tussen de €1275,00 tot €2475,00. De definitieve prijzen hangen af van verschillende facetten. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Puttershoek (update maandag, 27 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€765 – €790
20 m2€875 – €1250€1075 – €1650
40 – 45 m2€2350 – €2900€2625 – €3225
60 – 65 m2€3750 – €4475€4075 – €4725
80 – 90 m2€5100 – €5800€5550 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Tip: meerdere constructies werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder bekijk je in het kort praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Puttershoek? In het onderstaande overzicht bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Mookhoek, Maasdam en Strijensas.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hoeksche Waard bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehw.nl). Voor duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Puttershoek?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.275 voor 15 m2 tot zeker €5.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het geselecteerde model (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het gekozen product, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Puttershoek, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3297.

Plaats een reactie