Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Piershil vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Piershil? Het gaat om een type verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website delen we handige informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Piershil!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-piershil-3265

Vloerverwarming laten leggen in Piershil

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. In die situatie heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de slaapkamer, berging / schuur, gang, keuken, toilet, woonkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire types zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, PVC, linoleum, laminaat, tegels, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Piershil vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan je woonadres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Hoeksche Waard en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming specialisten nabij Piershil

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt hangt af van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het volgende schema delen we meer informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Piershil.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, ATAG, Bosch, Intergas, AWB.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Technea, Therminon, WTH, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Piershil

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Piershil

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Piershil.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een slimme manier op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Piershil liggen rond de €1050,00 tot €2300,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van allerlei factoren. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige keuzes die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Piershil (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €735€755 – €810
20 m2€825 – €1200€950 – €1600
40 – 45 m2€2275 – €2825€2550 – €3350
60 – 70 m2€3850 – €4375€4075 – €4900
85 m2 +€5200 – €5700€5500 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: bepaalde types hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema bieden we een toelichting / de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Piershil? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Oud-Beijerland, Goudswaard en Den Bommel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Hoeksche Waard bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehw.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Piershil?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.025 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.000 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt berekend aan de hand van het soort model (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het type model, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Piershil, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Allereerst kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3265.

Plaats een reactie