Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mijnsheerenland vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Mijnsheerenland? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform check je handige informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Mijnsheerenland!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-mijnsheerenland-3271

Vloerverwarming laten leggen in Mijnsheerenland

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Zo ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder vertellen we je in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld gang, woonkamer, badkamer, slaapkamer, toilet, berging / schuur. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire systemen zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. Soms is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, vinyl, linoleum, laminaat, parket, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Mijnsheerenland eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon bieden wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Hoeksche Waard en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Mijnsheerenland

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok vind je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Mijnsheerenland.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Vaillant, Nefit, AWB, ATAG.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Magnum, Therminon, WTH, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Mijnsheerenland

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Mijnsheerenland

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Mijnsheerenland.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een goedkope manier behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Mijnsheerenland schommelen tussen de €1000,00 tot €1850,00. Accurate kostenramingen hangen af van allerlei zaken. Zo wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de lijst hierna delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mijnsheerenland (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€775 – €785
20 m2€800 – €1275€975 – €1525
45 m2€2200 – €2825€2625 – €3300
70 m2€3725 – €4475€4025 – €4725
80 m2 +€5100 – €5650€5625 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, thermostaat, verdeler, draadmatten en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Belangrijk: bepaalde vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema delen we in het kort extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mijnsheerenland? Onderstaand check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Piershil, Westmaas en Nieuw-Beijerland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Hoeksche Waard heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehw.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Mijnsheerenland?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.000 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.950 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het geselecteerde systeem (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mijnsheerenland, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3270, 3271.

Plaats een reactie