Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Strijen vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Strijen? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal ontdek je veel info over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Strijen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-strijen-3291

Vloerverwarming laten leggen in Strijen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Door die keuze weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder verhelderen we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, keuken, slaapkamer, badkamer, gang, woonkamer. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen types zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als vinyl, laminaat, parket, tegels, tapijt, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Strijen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail delen we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hoeksche Waard en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming experts nabij Strijen

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In het volgende schema delen we aanvullende info over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Strijen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Relatief snel te leggen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Bosch, Vaillant, Intergas, ATAG.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, WTH, Technea, Magnum, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Strijen

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Strijen

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Strijen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Strijen liggen op gemiddeld €1225,00 tot €2050,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Boven alles maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort installatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Strijen (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €740€760 – €810
20 – 25 m2€825 – €1300€1000 – €1600
45 – 50 m2€2275 – €2900€2550 – €3250
65 – 70 m2€3750 – €4475€4150 – €4825
80 m2 +€5175 – €5750€5650 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Advies: meerdere vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder tref je kort en bondig extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Strijen? In het schema hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Zuid-Beijerland, Strijensas en Numansdorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Hoeksche Waard is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehw.nl). Voor vergroenings producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Strijen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €750 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.150 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van de geselecteerde installatie (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het type systeem, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Strijen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Ten eerste kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3290, 3291.

Plaats een reactie