Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maasdam vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Maasdam? Het gaat om een slim verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform vind je veel info over de huidige typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Maasdam!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-maasdam-3299

Vloerverwarming laten leggen in Maasdam

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Met die beslissing heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan gang, toilet, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, keuken. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare producten zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, linoleum, laminaat, PVC, tapijt, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Maasdam alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) delen wij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hoeksche Waard en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming specialisten regio Maasdam

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de lijst hierna tref je aanvullende details over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Maasdam.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Bosch, Remeha, Nefit, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Technea, WTH, Therminon, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Maasdam

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Maasdam

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Maasdam.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een goedkope verwarmen opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Maasdam liggen tussen de €975,00 tot €2175,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal onderdelen. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de legwijze en de mate van afwerking. In de tabel hieronder vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maasdam (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €735€750 – €780
25 m2€900 – €1225€1000 – €1450
50 m2€2225 – €2900€2575 – €3275
60 – 70 m2€3775 – €4425€4000 – €4800
85 m2 +€5125 – €5775€5750 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, verdeler, wapening, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: meerdere types werken minder goed. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand lees je een toelichting / meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maasdam? In het gedeelte hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in s-Gravendeel, Wijngaarden en Mookhoek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hoeksche Waard is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehw.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Maasdam?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.050 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €6.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het type product (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het gekozen systeem, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maasdam, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3299.

Plaats een reactie