Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westmaas vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Westmaas? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts bekijk je bruikbare informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Westmaas!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-westmaas-3273

Vloerverwarming laten leggen in Westmaas

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. In dat geval weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder adviseren we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de keuken, gang, badkamer, toilet, woonkamer, berging / schuur. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende modellen zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of vloerafwerking als tapijt, laminaat, vinyl, parket, PVC, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Westmaas eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan je woonadres, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail sturen wij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Hoeksche Waard en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Westmaas

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze komt tot stand door meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het volgende schema vertellen we meer details over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt steeds populairder. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Westmaas.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Intergas, Vaillant, Remeha, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, WTH, Warmup, Danfoss, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Westmaas

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming in Westmaas

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Westmaas.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Westmaas komen uit tussen de €1050,00 – €2300,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. veel zaken. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westmaas (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€750 – €810
20 – 25 m2€875 – €1275€1025 – €1475
40 – 50 m2€2350 – €2900€2550 – €3325
60 – 70 m2€3775 – €4350€4125 – €4850
85 – 90 m2€5175 – €5700€5600 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, wapening, verdeleren arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Let op: meerdere afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder vind je samengevat de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westmaas? Hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Goudswaard, Heinenoord en Piershil.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Hoeksche Waard is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehw.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Westmaas?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.450 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.750 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het soort systeem (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westmaas, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3273.

Plaats een reactie