Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mookhoek vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Mookhoek? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina verstrekken we handige informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Mookhoek!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-mookhoek-3293

Vloerverwarming laten leggen in Mookhoek

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Met een professional heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan verduidelijken we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de slaapkamer, badkamer, gang, toilet, woonkamer, keuken. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Bekende systemen zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Soms is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een oude dekvloer of vloerafwerking als linoleum, PVC, laminaat, tapijt, tegels, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Mookhoek eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals je woonadres, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hoeksche Waard en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming vakmannen nabij Mookhoek

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets check je informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Mookhoek.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Relatief snel te leggen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Remeha, AWB, Bosch, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Danfoss, WTH, Magnum, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Mookhoek

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Mookhoek

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Mookhoek.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een duurzame manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Mookhoek schommelen tussen de €1150,00 – €1925,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door verschillende onderdelen. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve onderdelen die de prijzen bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mookhoek (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€775 – €790
20 – 25 m2€850 – €1200€1025 – €1475
40 – 45 m2€2275 – €2900€2675 – €3375
70 m2€3700 – €4400€4200 – €4875
80 – 90 m2€5100 – €5675€5575 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, tackerplaten, draadmatten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Belangrijk: diverse constructies geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave vind je stapsgewijs de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mookhoek? In het schema hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Strijen, s-Gravendeel en Klaaswaal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Hoeksche Waard heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehw.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Mookhoek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €875 voor 10 m2 tot zeker €5.650 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het soort product (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het geselecteerde product, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mookhoek, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3293.

Plaats een reactie