Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heinenoord vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Heinenoord? Dit is een zuinige manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal bekijk je praktische informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Heinenoord!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-heinenoord-3274

Vloerverwarming laten leggen in Heinenoord

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de gang, woonkamer, keuken, badkamer, berging / schuur, toilet. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende types zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals parket, linoleum, laminaat, tegels, vinyl, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Heinenoord eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail bieden we kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Hoeksche Waard en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming installateurs nabij Heinenoord

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok bieden we aanvullende informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Heinenoord.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Vaillant, Nefit, Bosch, ATAG.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Technea, Magnum, Therminon, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Heinenoord

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Heinenoord

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Heinenoord.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Heinenoord variëren tussen de €1200,00 tot €2025,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van allerlei facetten. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heinenoord (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€770 – €810
25 m2€800 – €1350€1000 – €1550
50 m2€2250 – €2775€2500 – €3400
65 – 70 m2€3725 – €4350€4150 – €4700
80 – 85 m2€5150 – €5800€5650 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Notitie: meerdere vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of showroom. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema delen we kort en bondig meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heinenoord? Op deze pagina check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Mijnsheerenland, Numansdorp en Goudswaard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Hoeksche Waard is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehw.nl). Voor energiebesparende installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Heinenoord?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €925 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.400 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door de gekozen installatie (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het gekozen product, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heinenoord, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3274.

Plaats een reactie