Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wijlre vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Wijlre? Het gaat om een verwarmingstype die de vloer met warm water verwarmt. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal bieden wij praktische informatie over de verschillende typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wijlre!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-wijlre-6321

Vloerverwarming laten leggen in Wijlre

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, gang, toilet, keuken, badkamer, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende keuzes zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In veel situaties zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, parket, tegels, PVC, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Wijlre zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon ontvang je offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Gulpen-Wittem en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs regio Wijlre

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en budget. Hieronder vertellen we aanvullende informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Wijlre.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Intergas, Remeha, Bosch, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Technea, Therminon, Danfoss, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Wijlre

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Wijlre

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wijlre.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een slimme wijze verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wijlre liggen tussen de €1000,00 – €2000,00. De definitieve prijzen komen tot stand door allerlei aspecten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarming, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wijlre (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€770 – €790
25 m2€825 – €1200€1000 – €1550
45 – 50 m2€2300 – €2875€2625 – €3375
60 – 65 m2€3725 – €4350€4125 – €4825
85 m2 +€5175 – €5750€5750 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar en arbeid (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Tip: enkele vloeren werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder delen we een toelichting / praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wijlre? In de tabel hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Scheulder, Berg en Terblijt en Schin op Geul.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Gulpen-Wittem is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gulpen-wittem.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Wijlre?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.075 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.300 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het soort systeem (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het geselecteerde model, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wijlre, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6320, 6321.

Plaats een reactie