Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Reijmerstok vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Reijmerstok? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal verstrekken we bruikbare informatie over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Reijmerstok!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-reijmerstok-6274

Vloerverwarming laten leggen in Reijmerstok

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Daardoor ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan adviseren we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, toilet, gang, keuken, woonkamer. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende modellen zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, tegels, laminaat, parket, tapijt, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Reijmerstok vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail sturen we kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Gulpen-Wittem en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming experts nabij Reijmerstok

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming lees je nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name bij verbouwingen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Reijmerstok.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Nefit, AWB, Vaillant, ATAG.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Danfoss, Warmup, WTH, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Reijmerstok

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Reijmerstok

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Reijmerstok.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Reijmerstok schommelen tussen de €975,00 tot €1975,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door diverse werkzaamheden. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Reijmerstok (update maandag, 27 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€760 – €810
25 m2€925 – €1225€1075 – €1600
40 – 45 m2€2250 – €2875€2625 – €3400
60 m2€3850 – €4375€4200 – €4900
80 m2 +€5150 – €5775€5575 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, wapening en uurloon (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Disclaimer: diverse vloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema delen we stapsgewijs praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Reijmerstok? In het gedeelte hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Gulpen, Heijenrath en Margraten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Gulpen-Wittem is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gulpen-wittem.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Reijmerstok?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.100 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.150 voor een groter huis (100 m2). De prijs hangt sterk af van het gekozen systeem (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gewenste product, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Reijmerstok, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6274.

Plaats een reactie