Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wittem vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Wittem? Het is een zuinige manier van verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform bekijk je uitgebreide informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wittem!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-wittem-6286

Vloerverwarming laten leggen in Wittem

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Zodoende mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld badkamer, slaapkamer, toilet, keuken, woonkamer, berging / schuur. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Bekende keuzes zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In specifieke gevallen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of vloerafwerking als vinyl, PVC, tapijt, linoleum, laminaat, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Wittem zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals het adres van de woning, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Gulpen-Wittem en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming installateurs nabij Wittem

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de volgende bullets bieden we meer informatie over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Wittem.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder risico op barsten.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Intergas, ATAG, Vaillant, Remeha.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Magnum, Warmup, Therminon, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Wittem

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Wittem

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wittem.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een goedkope manier warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Wittem kost globaal gezien tussen de €1175,00 – €2200,00. De precieze kosten hangen af van allerlei facetten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige keuzes die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wittem (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €725€765 – €810
20 m2€850 – €1275€1075 – €1600
45 m2€2350 – €2900€2600 – €3250
70 m2€3750 – €4475€4075 – €4775
85 m2 +€5175 – €5675€5725 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, verdeler, tackerplaten en arbeid (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Belangrijk: bepaalde soorten hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een specialist of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna bieden we overzichtelijk aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wittem? In de tabel hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Mechelen, Eys en Beutenaken.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Gulpen-Wittem ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gulpen-wittem.nl). Voor milieuvriendelijkere producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Wittem?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €875 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.900 voor een groter huis (100 m2). Het tarief is afhankelijk van het soort installatie (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het soort systeem, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wittem, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6286.

Plaats een reactie