Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Epen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Epen? Vloerverwarming betreft een systeem om een ruimte te verwarmen dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform vertellen we je nuttige informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Epen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-epen-6285

Vloerverwarming laten leggen in Epen

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan adviseren we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan berging / schuur, woonkamer, badkamer, gang, toilet, keuken. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest bekende soorten zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In sommige gevallen is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, parket, tegels, laminaat, vinyl, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Epen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail delen wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Gulpen-Wittem en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming specialisten omgeving Epen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt hangt af van meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok tref je aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds populairder. We zien het met name bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Epen.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Vaillant, Nefit, AWB, ATAG.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Technea, e-Heat, Warmup, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Epen

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Epen

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Epen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een goedkope manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Epen komen uit tussen de €1000,00 tot €1900,00. De geldende tarieven komen tot stand door allemaal onderdelen. Boven alles is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Epen (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€760 – €795
25 m2€925 – €1300€950 – €1500
40 – 50 m2€2350 – €2775€2650 – €3275
60 – 65 m2€3800 – €4375€4075 – €4875
80 – 90 m2€5100 – €5700€5700 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, verdeler, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Notitie: sommige afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we een toelichting / praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Epen? In het gedeelte hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Beutenaken, Wittem en Slenaken.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Gulpen-Wittem krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gulpen-wittem.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Epen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.225 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.500 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het soort product (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het geselecteerde systeem, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Epen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6285.

Plaats een reactie