Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Elkenrade vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Elkenrade? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform verstrekken we bruikbare informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Elkenrade!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-elkenrade-6289

Vloerverwarming laten leggen in Elkenrade

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Daardoor heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, keuken, toilet, badkamer. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen keuzes zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In sommige gevallen is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, PVC, tegels, parket, laminaat, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Elkenrade eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om adresgegevens, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail bieden wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Gulpen-Wittem en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming vakmannen regio Elkenrade

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem heeft te maken met verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). Hieronder bieden we meer details over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Elkenrade.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, ATAG, Intergas, Vaillant, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, e-Heat, Therminon, WTH, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Elkenrade

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Elkenrade

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Elkenrade.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Elkenrade komen uit tussen de €1300,00 – €2475,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door diverse werkzaamheden. Allereerst wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Elkenrade (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€760 – €805
25 m2€950 – €1225€1000 – €1475
50 m2€2300 – €2800€2600 – €3300
60 – 70 m2€3825 – €4375€4100 – €4775
80 – 90 m2€5225 – €5650€5600 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, draadmatten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler en arbeid (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: enkele constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna tref je in het kort de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Elkenrade? In het gedeelte hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Wittem, Vijlen en Epen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Gulpen-Wittem ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gulpen-wittem.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Elkenrade?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €925 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gewenste product (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het gekozen product, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Elkenrade, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6289.

Plaats een reactie