Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ingber vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Ingber? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform ontdek je nuttige informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Ingber!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-ingber-6273

Vloerverwarming laten leggen in Ingber

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. In die situatie heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder specificeren stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de badkamer, keuken, toilet, gang, woonkamer, berging / schuur. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende producten zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In veel situaties is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of vloerafwerking als parket, vinyl, laminaat, tapijt, linoleum, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Ingber eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals adresgegevens, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail ontvang jij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Gulpen-Wittem en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming specialisten regio Ingber

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is afhankelijk van een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming lees je aanvullende informatie over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Ingber.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Vaillant, Bosch, Remeha, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Warmup, e-Heat, Therminon, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Ingber

Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Ingber

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Ingber.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een slimme manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ingber liggen rond de €1125,00 tot €2400,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van veel werkzaamheden. Om te beginnen maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In het volgende schema delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ingber (update woensdag, 24 april 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€770 – €795
20 – 25 m2€875 – €1275€1025 – €1525
50 m2€2350 – €2750€2675 – €3350
65 m2€3775 – €4400€4050 – €4775
80 – 90 m2€5225 – €5650€5675 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Let op: sommige vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna bieden we samengevat praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ingber? In het gedeelte hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Margraten, Reijmerstok en Bemelen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Gulpen-Wittem bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gulpen-wittem.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Ingber?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €750 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.500 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt bepaald door de gekozen installatie (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het gekozen systeem, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ingber, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6273.

Plaats een reactie