Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eys vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Eys? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten ontdek je veel info over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Eys!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-eys-6287

Vloerverwarming laten leggen in Eys

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Door die keuze weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld toilet, woonkamer, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, keuken. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende installaties zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, parket, tegels, vinyl, linoleum, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Eys vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals jouw adres, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) sturen we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Gulpen-Wittem en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio Eys

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en budget. In onderstaande opsomming bekijk je details over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Eys.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Bosch, ATAG, Intergas, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Therminon, WTH, e-Heat, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Eys

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Eys

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Eys.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een duurzame manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Eys liggen tussen de €1150,00 – €2425,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door verschillende onderdelen. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In onderstaande weergave vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eys (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€770 – €800
20 – 25 m2€850 – €1325€1150 – €1575
45 m2€2325 – €2875€2700 – €3350
60 – 70 m2€3725 – €4475€4075 – €4825
90 m2 +€5125 – €5725€5650 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, wapening, thermostaat, draadmatten en arbeid (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Disclaimer: diverse afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder bekijk je kort en bondig de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eys? Onderstaand tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Epen, Elkenrade en Mechelen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Gulpen-Wittem is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gulpen-wittem.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Eys?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.150 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.750 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt beïnvloed door het type systeem (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het geselecteerde systeem, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eys, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6287.

Plaats een reactie