Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Slenaken vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Slenaken? Het is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten bieden wij alles over de populaire typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Slenaken!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-slenaken-6277

Vloerverwarming laten leggen in Slenaken

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Met die beslissing heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de slaapkamer, berging / schuur, gang, woonkamer, toilet, badkamer. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende soorten zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, parket, PVC, tegels, tapijt, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Slenaken eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail ontvang je een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Gulpen-Wittem en de omliggende gemeente. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van ervaren vloerverwarming experts omgeving Slenaken

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze komt tot stand door velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok vertellen we aanvullende info over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Slenaken.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Bosch, AWB, ATAG, Nefit.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, e-Heat, WTH, Magnum, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Slenaken

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Slenaken

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Slenaken.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een slimme wijze warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Slenaken liggen rond de €1125,00 – €2375,00. Accurate kostenramingen hangen af van diverse factoren. Zo maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke factoren die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Slenaken (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€765 – €780
20 – 25 m2€825 – €1200€950 – €1475
40 m2€2350 – €2900€2500 – €3325
60 – 65 m2€3725 – €4400€4025 – €4725
80 – 85 m2€5175 – €5675€5550 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, wapening, thermostaat, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Let op: meerdere soorten werken minder goed. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de opsomming hieronder delen we overzichtelijk aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Slenaken? In het schema hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Reijmerstok, Beutenaken en Ingber.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Gulpen-Wittem is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gulpen-wittem.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Slenaken?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.250 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.800 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs is afhankelijk van de geselecteerde installatie (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het soort model, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Slenaken, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6277.

Plaats een reactie