Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heijenrath vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Heijenrath? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je handige informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heijenrath!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-heijenrath-6276

Vloerverwarming laten leggen in Heijenrath

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. In die situatie ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, keuken, slaapkamer, gang, badkamer, woonkamer. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende types zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, linoleum, parket, PVC, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Heijenrath op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals jouw adres, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post bieden we offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Gulpen-Wittem en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven regio Heijenrath

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de lijst hierna vind je aanvullende details over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wint aan terrein in Nederland. Met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Heijenrath.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, AWB, ATAG, Vaillant, Intergas.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, WTH, Danfoss, Warmup, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Heijenrath

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Heijenrath

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Heijenrath.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een goedkope manier verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Heijenrath liggen rond de €1250,00 tot €1850,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door veel facetten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante zaken die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heijenrath (update dinsdag, 16 april 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€750 – €780
20 – 25 m2€850 – €1250€1050 – €1475
45 – 50 m2€2300 – €2850€2500 – €3350
70 m2€3825 – €4475€4150 – €4700
90 m2 +€5125 – €5800€5650 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, wapening en arbeid (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: meerdere vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder delen we samengevat de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heijenrath? In het schema hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Ingber, Slenaken en Gulpen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Gulpen-Wittem is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gulpen-wittem.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Heijenrath?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €850 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.850 voor 100 m2. De prijs wordt bepaald door het soort systeem (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het gewenste model, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heijenrath, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6276.

Plaats een reactie