Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gulpen vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Gulpen? Vloerverwarming betreft een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal verstrekken we handige informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gulpen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-gulpen-6271

Vloerverwarming laten leggen in Gulpen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Met een professional mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld gang, woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken, toilet. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, PVC, vinyl, laminaat, linoleum, parket. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Gulpen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om jouw adres, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Gulpen-Wittem en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming specialisten regio Gulpen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. Hieronder bekijk je aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Gulpen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Intergas, Nefit, Bosch, AWB.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Danfoss, Therminon, Warmup, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Gulpen

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Gulpen

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Gulpen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een voordelige manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Gulpen liggen tussen de €1200,00 – €2175,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Boven alles is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gulpen (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€760 – €810
20 m2€925 – €1200€1125 – €1525
40 m2€2250 – €2900€2625 – €3200
60 – 65 m2€3850 – €4400€4050 – €4825
85 m2 +€5125 – €5800€5675 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, draadmatten, wapening en uurloon (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Belangrijk: enkele constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of showroom. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand delen we stapsgewijs meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gulpen? In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Bemelen, Ingber en Cadier en Keer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Gulpen-Wittem heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gulpen-wittem.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Gulpen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.125 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.550 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het gekozen model (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het gekozen product, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gulpen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6270, 6271.

Plaats een reactie