Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bruinehaar vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Bruinehaar? Dit is een zuinige manier van verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform verstrekken we alles over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Bruinehaar!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-bruinehaar-7675

Vloerverwarming laten leggen in Bruinehaar

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Met die beslissing heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder specificeren stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken, gang, badkamer. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende installaties zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, PVC, parket, linoleum, tapijt, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Bruinehaar zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief sturen we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Twenterand en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Bruinehaar

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze is afhankelijk van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets tref je informatie over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Bruinehaar.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Vaillant, Bosch, ATAG, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Warmup, Therminon, Magnum, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Bruinehaar

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Bruinehaar

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Bruinehaar.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bruinehaar liggen rond de €1225,00 – €2300,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, de legwijze en de mate van afwerking. In de volgende tabel tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bruinehaar (update zaterdag, 13 april 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€760 – €785
25 m2€825 – €1325€1150 – €1550
45 – 50 m2€2225 – €2875€2700 – €3300
60 – 65 m2€3750 – €4350€4050 – €4875
85 m2 +€5200 – €5750€5750 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Let op: enkele vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave bekijk je een toelichting / praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bruinehaar? In het gedeelte hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Reutum, Westerhaar-Vriezenveensewijk en Fleringen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Twenterand is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.twenterand.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Bruinehaar?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €750 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.050 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs is afhankelijk van de geselecteerde installatie (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het type product, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bruinehaar, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7675.

Plaats een reactie