Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oosterend vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Oosterend? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal lees je veel info over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oosterend!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-oosterend-8897

Vloerverwarming laten leggen in Oosterend

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan slaapkamer, woonkamer, toilet, keuken, gang, badkamer. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende types zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, laminaat, parket, vinyl, linoleum, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Oosterend vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Per mail delen we 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Terschelling en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van bekende vloerverwarming installateurs nabij Oosterend

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de volgende bullets check je meer informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oosterend.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Bosch, ATAG, AWB.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, e-Heat, WTH, Danfoss, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Oosterend

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Oosterend

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Oosterend.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een slimme wijze warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oosterend variëren tussen de €1150,00 – €2275,00. De precieze kosten worden bepaald door diverse zaken. Zo zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke factoren die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oosterend (update zaterdag, 20 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€770 – €800
20 – 25 m2€800 – €1200€1025 – €1525
40 – 45 m2€2325 – €2850€2500 – €3225
65 m2€3725 – €4375€4100 – €4775
90 m2 +€5175 – €5775€5575 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, wapening en arbeid (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: diverse afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder check je in het kort meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oosterend? In het gedeelte hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Lies, Grou en Formerum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Terschelling bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.terschelling.nl). Voor groene maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oosterend?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €775 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.250 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het soort product (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door de geselecteerde installatie, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oosterend, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1794, 8897.

Plaats een reactie