Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rietmolen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Rietmolen? Het gaat om een type verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal lees je alles over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rietmolen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-rietmolen-7165

Vloerverwarming laten leggen in Rietmolen

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Met die beslissing ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, slaapkamer, woonkamer, keuken, gang, toilet. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare modellen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, tegels, tapijt, linoleum, parket, PVC. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Rietmolen vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Berkelland en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming installatiebedrijven regio Rietmolen

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In de lijst hierna bekijk je nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Rietmolen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Intergas, Vaillant, Bosch, Remeha.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Magnum, Warmup, WTH, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Rietmolen

Een elektrisch model werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een korte reactietijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Rietmolen

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Rietmolen.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een slimme manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Rietmolen kost globaal gezien tussen de €1300,00 tot €2375,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van verschillende aspecten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rietmolen (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €730€770 – €810
25 m2€900 – €1200€1125 – €1650
45 – 50 m2€2300 – €2750€2575 – €3400
65 m2€3700 – €4350€4200 – €4725
80 – 85 m2€5225 – €5650€5750 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Let op: diverse constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna delen we stapsgewijs de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rietmolen? Onderstaand delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Rekken, Eefde en Beltrum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Berkelland heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeenteberkelland.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Rietmolen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €850 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het type product (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het soort product, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rietmolen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7165.

Plaats een reactie