Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mechelen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Mechelen? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten vertellen we je uitgebreide informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Mechelen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-mechelen-6281

Vloerverwarming laten leggen in Mechelen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Met een professional heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan adviseren we stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, woonkamer, berging / schuur, badkamer, gang, slaapkamer. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Bekende producten zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, vinyl, linoleum, PVC, laminaat, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Mechelen zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail delen wij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Gulpen-Wittem en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven regio Mechelen

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming bieden we meer informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt steeds populairder. Vooral bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Mechelen.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Bosch, Nefit, Intergas, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Technea, Danfoss, e-Heat, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Mechelen

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Mechelen

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Mechelen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Mechelen liggen tussen de €1200,00 tot €2475,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende aspecten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele facetten die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mechelen (update zondag, 21 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€770 – €800
20 – 25 m2€900 – €1300€1025 – €1450
40 m2€2275 – €2800€2650 – €3250
60 m2€3775 – €4500€4150 – €4850
80 – 90 m2€5100 – €5675€5625 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, wapening en arbeidskosten (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Advies: enkele constructies werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de opsomming hieronder bieden we in het kort de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mechelen? Op deze pagina bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Slenaken, Epen en Heijenrath.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Gulpen-Wittem is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gulpen-wittem.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Mechelen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.350 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.400 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het soort systeem (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mechelen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6281.

Plaats een reactie