Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beutenaken vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Beutenaken? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform vind je veel info over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Beutenaken!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-beutenaken-6278

Vloerverwarming laten leggen in Beutenaken

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Door die keuze ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder adviseren we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de woonkamer, berging / schuur, badkamer, toilet, slaapkamer, gang. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als vinyl, linoleum, parket, tegels, laminaat, PVC. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Beutenaken alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de mail sturen we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Gulpen-Wittem en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen regio Beutenaken

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de maximale kosten. In de volgende bullets vind je meer uitleg over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Beutenaken.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Vaillant, AWB, ATAG, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Danfoss, WTH, Technea, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Beutenaken

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Beutenaken

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Beutenaken.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een innovatieve manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Beutenaken liggen op gemiddeld €1175,00 – €2175,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende zaken. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beutenaken (update woensdag, 24 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€770 – €785
20 m2€925 – €1225€950 – €1625
45 – 50 m2€2300 – €2825€2600 – €3250
60 – 65 m2€3725 – €4450€4200 – €4900
80 – 90 m2€5100 – €5800€5650 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, draadmatten, wapening, thermostaat, verdeler, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Disclaimer: meerdere types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave verstrekken we kort en bondig aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beutenaken? In het schema hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Heijenrath, Mechelen en Reijmerstok.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Gulpen-Wittem krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gulpen-wittem.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Beutenaken?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.500 voor 10-15 m2 tot zo’n €6.550 voor 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het gewenste model (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beutenaken, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6278.

Plaats een reactie