Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sommelsdijk vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Sommelsdijk? Vloerverwarming is een verwarmingstype die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten verstrekken we handige informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sommelsdijk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-sommelsdijk-3245

Vloerverwarming laten leggen in Sommelsdijk

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Daardoor is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan adviseren we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de woonkamer, berging / schuur, gang, badkamer, toilet, keuken. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende types zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In sommige gevallen zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, PVC, vinyl, tapijt, parket, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Sommelsdijk alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Goeree-Overflakkee en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming vakmannen regio Sommelsdijk

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets bekijk je meer uitleg over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Sommelsdijk.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, AWB, Nefit, ATAG, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Magnum, e-Heat, Technea, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Sommelsdijk

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Sommelsdijk

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Sommelsdijk.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een voordelige verwarmen opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sommelsdijk liggen tussen de €925,00 – €2425,00. De definitieve prijzen komen tot stand door veel werkzaamheden. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante zaken die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, de legwijze en het type vloerbedekking. In het volgende schema delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sommelsdijk (update zaterdag, 15 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €730€770 – €785
20 m2€850 – €1225€1100 – €1450
45 m2€2300 – €2825€2500 – €3225
65 – 70 m2€3725 – €4400€4000 – €4825
80 m2 +€5150 – €5700€5575 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Let op: diverse vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna bekijk je overzichtelijk de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sommelsdijk? In het gedeelte hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Stad aan ’t Haringvliet, Dirksland en Middelharnis.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Goeree-Overflakkee kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.goeree-overflakkee.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Sommelsdijk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €825 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.300 voor 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het type product (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het gekozen product, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sommelsdijk, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als eerste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3245.

Plaats een reactie