Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Melissant vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Melissant? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten check je uitgebreide informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Melissant!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-melissant-3248

Vloerverwarming laten leggen in Melissant

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Daardoor is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, keuken, woonkamer, toilet, badkamer, gang. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende producten zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een betonvloer of vloerbedekking zoals PVC, linoleum, vinyl, laminaat, tegels, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Melissant zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om je woonadres, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail bieden we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Goeree-Overflakkee en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming vakmannen regio Melissant

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en budget. In het onderstaande blok lees je aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt steeds populairder. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten of noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Melissant.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Nefit, ATAG, AWB, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Danfoss, Therminon, Magnum, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Melissant

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Melissant

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Melissant.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Melissant liggen tussen de €1225,00 tot €2300,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. allerlei aspecten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele factoren die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Melissant (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€705 – €725€760 – €805
20 m2€950 – €1225€1125 – €1475
40 m2€2350 – €2775€2575 – €3225
65 m2€3800 – €4475€4125 – €4825
80 m2 +€5100 – €5775€5500 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, draadmatten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Let op: diverse afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema tref je een toelichting / meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Melissant? In het gedeelte hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Sommelsdijk, Herkingen en Nieuwe-Tonge.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Goeree-Overflakkee krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.goeree-overflakkee.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Melissant?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.300 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.300 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het geselecteerde product (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door de gewenste installatie, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Melissant, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3248.

Plaats een reactie