Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwe-Tonge vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Nieuwe-Tonge? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website verstrekken we handige informatie over de actuele typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwe-Tonge!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-nieuwe-tonge-3244

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwe-Tonge

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de badkamer, slaapkamer, toilet, gang, keuken, woonkamer. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, laminaat, linoleum, PVC, tegels, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Nieuwe-Tonge vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon bieden wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Goeree-Overflakkee en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Nieuwe-Tonge

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem komt tot stand door diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. Hieronder lees je meer informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Nieuwe-Tonge.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Nefit, ATAG, Bosch, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Magnum, Danfoss, WTH, e-Heat0Nieuwe-Tonge

  Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Nieuwe-Tonge

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwe-Tonge.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een duurzame manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwe-Tonge liggen rond de €1025,00 – €2050,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van diverse onderdelen. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwe-Tonge (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€765 – €800
20 m2€875 – €1325€950 – €1650
45 m2€2275 – €2800€2675 – €3200
65 m2€3725 – €4475€4125 – €4750
80 – 90 m2€5250 – €5700€5650 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, thermostaat, wapening, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: enkele afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een expert of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de opsomming hieronder bekijk je een toelichting / aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwe-Tonge? Onderstaand delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Middelharnis, Sommelsdijk en Zwartewaal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Goeree-Overflakkee bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.goeree-overflakkee.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwe-Tonge?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.350 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.400 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het gewenste product (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het type product, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwe-Tonge, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3244.

Plaats een reactie