Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ouddorp vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Ouddorp? Het is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform bieden wij bruikbare informatie over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Ouddorp!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-ouddorp-3253

Vloerverwarming laten leggen in Ouddorp

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door die keuze ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld toilet, berging / schuur, keuken, badkamer, slaapkamer, woonkamer. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen installaties zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. In kleinere huisjes zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, parket, tegels, PVC, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Ouddorp vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail sturen wij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Goeree-Overflakkee en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming experts nabij Ouddorp

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het onderstaande blok lees je meer informatie over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Ouddorp.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Bosch, ATAG, Vaillant, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, WTH, e-Heat, Therminon, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Ouddorp

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Ouddorp

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ouddorp.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ouddorp liggen tussen de €925,00 tot €1875,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei werkzaamheden. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzes die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, het woonoppervlak, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de lijst hierna vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ouddorp (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€775 – €785
20 m2€825 – €1300€1100 – €1500
45 m2€2325 – €2850€2525 – €3250
70 m2€3750 – €4350€4075 – €4775
85 – 90 m2€5250 – €5700€5500 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler, draadmatten en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Tip: enkele constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder lees je stapsgewijs praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ouddorp? Onderstaand check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Stellendam, Achthuizen en Herkingen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Goeree-Overflakkee is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.goeree-overflakkee.nl). Voor duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Ouddorp?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €725 voor 10-15 m2 tot wel €5.750 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het type product (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ouddorp, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3253.

Plaats een reactie