Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dirksland vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Dirksland? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je handige informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dirksland!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-dirksland-3247

Vloerverwarming laten leggen in Dirksland

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Met die beslissing heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan specificeren stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de berging / schuur, keuken, woonkamer, toilet, badkamer, slaapkamer. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende types zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, parket, tapijt, PVC, laminaat, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Dirksland zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon sturen wij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Goeree-Overflakkee en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming experts nabij Dirksland

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het onderstaande blok vertellen we praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Dirksland.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, ATAG, Nefit, AWB.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Therminon, WTH, Technea, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Dirksland

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Dirksland

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Dirksland.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Dirksland kost globaal gezien tussen de €1075,00 – €2200,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. veel aspecten. Ten eerste is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de mate van afwerking. In het volgende schema tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dirksland (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€775 – €800
25 m2€850 – €1200€1000 – €1550
40 – 45 m2€2350 – €2775€2600 – €3350
60 – 65 m2€3850 – €4475€4150 – €4750
85 m2 +€5225 – €5775€5725 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Notitie: meerdere types geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een expert of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema bekijk je een toelichting / meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dirksland? In het schema hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Nieuwe-Tonge, Melissant en Stad aan ’t Haringvliet.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Goeree-Overflakkee bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.goeree-overflakkee.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Dirksland?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.200 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.400 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt bepaald door het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement hangt af van het gekozen systeem, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dirksland, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3247.

Plaats een reactie