Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ooltgensplaat vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Ooltgensplaat? Het gaat om een verwarmingstype die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina check je nuttige informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ooltgensplaat!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-ooltgensplaat-3257

Vloerverwarming laten leggen in Ooltgensplaat

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Daardoor mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan delen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld badkamer, gang, berging / schuur, keuken, woonkamer, slaapkamer. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen types zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als tegels, vinyl, PVC, parket, laminaat, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Ooltgensplaat vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) ontvang jij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Goeree-Overflakkee en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven regio Ooltgensplaat

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het volgende schema bekijk je aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Ooltgensplaat.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Magnum, Therminon, Danfoss, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Ooltgensplaat

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Ooltgensplaat

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Ooltgensplaat.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een slimme manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ooltgensplaat variëren tussen de €1000,00 tot €2150,00. Accurate kostenramingen hangen af van allerlei werkzaamheden. Zo is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ooltgensplaat (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €720€750 – €785
25 m2€950 – €1275€1050 – €1575
40 – 45 m2€2250 – €2850€2500 – €3350
65 m2€3750 – €4400€4050 – €4850
90 m2 +€5200 – €5675€5650 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Let op: meerdere vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna delen we in het kort de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ooltgensplaat? Onderstaand tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Ouddorp, Oude-Tonge en Goedereede.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Goeree-Overflakkee bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.goeree-overflakkee.nl). Voor duurzamere producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Ooltgensplaat?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.175 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.450 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gekozen systeem (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het gewenste product, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ooltgensplaat, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3257.

Plaats een reactie