Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Herkingen vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Herkingen? Het is een verwarmingstype die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina bieden wij bruikbare informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Herkingen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-herkingen-3249

Vloerverwarming laten leggen in Herkingen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Zodoende mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, badkamer, keuken, berging / schuur, gang, woonkamer. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste systemen zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, laminaat, linoleum, PVC, vinyl, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Herkingen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail bieden wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Goeree-Overflakkee en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven nabij Herkingen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem komt tot stand door allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). Hieronder check je nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt steeds populairder. In situaties als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Herkingen.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, ATAG, AWB, Remeha, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, WTH, Danfoss, e-Heat, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Herkingen

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Herkingen

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Herkingen.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Herkingen liggen rond de €1225,00 – €2025,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door velerlei zaken. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Herkingen (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€760 – €800
25 m2€825 – €1250€950 – €1600
40 m2€2275 – €2775€2500 – €3225
70 m2€3750 – €4425€4200 – €4800
80 – 85 m2€5150 – €5775€5725 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, tackerplaten, wapening, thermostaat, draadmatten, verdeler en uurloon (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Advies: sommige types werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een specialist of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder bieden we overzichtelijk de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Herkingen? In de tabel hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Dirksland, Stellendam en Sommelsdijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Goeree-Overflakkee kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.goeree-overflakkee.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Herkingen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €850 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €6.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het type systeem (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het gekozen product, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Herkingen, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3249.

Plaats een reactie