Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oude-Tonge vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Oude-Tonge? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform vind je nuttige informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Oude-Tonge!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-oude-tonge-3258

Vloerverwarming laten leggen in Oude-Tonge

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Met die beslissing heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de woonkamer, badkamer, keuken, slaapkamer, toilet, berging / schuur. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, linoleum, tapijt, parket, laminaat, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Oude-Tonge eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals de locatie van je huis, e-mail en jouw 06-nummer. Per mail krijg je offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Goeree-Overflakkee en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Oude-Tonge

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem komt tot stand door meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. Hieronder bekijk je meer uitleg over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Met name als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Oude-Tonge.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Therminon, Technea, WTH, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oude-Tonge

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Oude-Tonge

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Oude-Tonge.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oude-Tonge liggen tussen de €1150,00 – €2450,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door meerdere factoren. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarming, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de volgende weergave delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oude-Tonge (update zondag, 16 juni 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€750 – €800
25 m2€925 – €1325€1050 – €1450
40 – 45 m2€2350 – €2900€2625 – €3250
70 m2€3700 – €4375€4175 – €4850
80 – 90 m2€5100 – €5725€5525 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, wapening, draadmatten, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: bepaalde types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema vind je kort en bondig meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oude-Tonge? In de tabel hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Achthuizen, Den Bommel en Ouddorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Goeree-Overflakkee is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.goeree-overflakkee.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oude-Tonge?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.275 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.450 voor 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door de geselecteerde installatie (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door de gewenste installatie, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oude-Tonge, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3255, 3258.

Plaats een reactie