Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Middelharnis vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Middelharnis? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je handige informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Vandaag al een keuze maken? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Middelharnis!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-middelharnis-3241

Vloerverwarming laten leggen in Middelharnis

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Zo weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, berging / schuur, keuken, gang, toilet, badkamer. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen soorten zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als linoleum, laminaat, vinyl, PVC, tegels, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Middelharnis alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om de locatie van je huis, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail delen we een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Goeree-Overflakkee en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming specialisten regio Middelharnis

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is onderhevig aan verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de kostenindicatie. Hieronder bekijk je meer info over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Middelharnis.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minder risico op barsten.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, AWB, Bosch, ATAG, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, WTH, Therminon, Technea, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Middelharnis

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Middelharnis

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Middelharnis.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Middelharnis variëren tussen de €1125,00 – €1825,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Middelharnis (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€770 – €790
25 m2€875 – €1250€1000 – €1475
40 – 50 m2€2250 – €2825€2575 – €3400
60 m2€3800 – €4425€4175 – €4875
85 – 90 m2€5225 – €5800€5550 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, wapening, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Advies: diverse afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder vind je kort en bondig aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Middelharnis? In het schema hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Rockanje, Stad aan ’t Haringvliet en Tinte.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Goeree-Overflakkee is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.goeree-overflakkee.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Middelharnis?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.375 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.700 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het gekozen product (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het type installatie, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Middelharnis, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3240, 3241.

Plaats een reactie