Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stellendam vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Stellendam? Vloerverwarming wil zeggen een populaire manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten vind je praktische informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Stellendam!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-stellendam-3251

Vloerverwarming laten leggen in Stellendam

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Daardoor mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan omlijnen we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan keuken, badkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur, gang. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire soorten zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, linoleum, tapijt, vinyl, parket, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Stellendam alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief ontvang jij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Goeree-Overflakkee en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming specialisten nabij Stellendam

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. Hieronder tref je aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Stellendam.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, ATAG, Nefit, Vaillant, Remeha.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Magnum, Warmup, e-Heat, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Stellendam

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Stellendam

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Stellendam.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Stellendam liggen tussen de €925,00 tot €2425,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door meerdere onderdelen. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere aspecten die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stellendam (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €735€760 – €780
25 m2€900 – €1350€950 – €1625
45 – 50 m2€2325 – €2750€2525 – €3375
60 – 65 m2€3800 – €4500€4125 – €4900
80 – 85 m2€5100 – €5700€5550 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: sommige afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok tref je samengevat meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stellendam? In het gedeelte hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Melissant, Goedereede en Dirksland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Goeree-Overflakkee is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.goeree-overflakkee.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Stellendam?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.050 voor 15 m2 tot zo’n €6.200 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs kom tot stand door het geselecteerde model (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stellendam, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3250, 3251.

Plaats een reactie